• Apr 26th 2012, 03:33 AM
masond3
HI guys and girls

I have created a mini maths test consisting of 12 questions , and i was wondering , do you guys mind if you have a look , and try answering the questions showing your working out. ?

As i am trying to determine, whether this task is too hard for my students
• Apr 26th 2012, 03:58 AM
ignite
To which age group are you giving these questions?I think it should be to children of 9-11 age group.And in that case these questions are mixture of both easy and tough.
• Apr 26th 2012, 04:01 AM
masond3
Hi Ignite. the age i am appealing two are 7-9
I am trying to get them interested in maths, and show them that there is a variety of ways to get the answers. However they dont seem to grasp this.
I am also trying to get there parents to join this forum for them , and hopefully go through a tutorial on the forum.

I know this is cheeky asking. But is it possible if you could answer these and show your working out. Just so i can prove these children wrong
• Apr 26th 2012, 04:20 AM
ignite
1)Express 2/5 as percentage:
$\displaystyle \frac{2}{5}=\frac{2*100}{5}\%=40\%$

2)John has received a 5% pay rise. What will be his new salary if his salary was £10,000 before the pay rise?
Increase in Salary=£10,000*(5/100)=£500
New Salary=£10,500

3)If 36 is 20%, what value is 100%?
$\displaystyle 36=x*\frac{20}{100}\Rightarrow x=180 \Rightarrow x * \frac{100}{100} = 180$

4)85 x 12 =
85 x 12 =1020

5)350 x 1.5 =
350 x 1.5 =525

6)
a)146 is greater than 12²
12² = 144 <146
Hence,True
b)one-eighth is .14 expressed as a decimal
1/8=0.125
Hence,False
c)101 x 11 = 1011
101 x 11 = 1111
Hence,False

7)13 + 92 + 15 =
13 + 92 + 15 =120

8)145 + 92 + 15 =
145 + 92 + 15 =252

9)248 ÷ 4 =
248 ÷ 4 =62

10)2747 - 138 =
2747 - 138 = 2609

11)13425+2344551+24231+4232230=6614437

12)There will be a 3% discount on the price of a car currently priced at £12,500. What is the new sale price?
Discount=(3/100)*(12,500)=375
New Price=12,500-375=12,125
• Apr 26th 2012, 04:40 AM
masond3