This is what i did > Before using this someone should confirm this answer there mite be mathematical error , but i am 75 % sure this is right.

20,000,000 pastes are made /year

pallet = 75 lb

2 uses for each pallet

10 $ for a pallet

37.50 $ for getting rid of one pallet (75 lb * $.50)

dimension of pallet 48 x 48 x 40

25/pallet for service

first toothpaste dimension

2.5 x 2.5 x 6

2.5 x 2.5 x 2 = 12.5 in ^2 >>>> 2 is number of sides

2.5 x 6 x 4 = 60in ^ 2 >>>> 4 is number of sides

12.5 + 60 = 72.5 in^2

.001 x 72.5= $0.0725

0.0725 x 20 000 000 = $1 450 000 material cost

2.5 x 2.5 x 6 = 37.5 in ^3

48 x 48 x 40 = 92160 in ^ 3

92160/ 37.5= 2457.6 thats how many tooth pastes can fit on one pallet since you cant have fraction u must round down.

2457 toothpastes on one pallet

20 000 000 / 2457 = 8140.008 lets just say 8140 pallets to transport

20 000 000

8140 pallets and since its 2 pallets are reused

8140 /2 = 4070 pallets needed

4070 x $10 = $40700 to buy pallets

4070 x $37.5 = $152325 to dispose

8140 x 25 = $203500 to transport

1450 000+40700+152325+203500 =$1 846 825

If you do the same math using the new dimensions you get

dimension 2.25 x 2.25 x 5.75

$1 237 500 material

$ 31 600 buying pallets

$ 118 500 disposing

$ 158 000 Service

= $ 1 545 600 + 100 000 for making changes = 1 645 600 this is only first year second year continues at $1 545 600.

1 846 825-1 545 600= 301225 thats the amount they will save a year in total a year.

100 000/ 301225= 0.3319777 how long it will take in one year for them to get back on track

so about 1/3 of the year for them to recover from the 100 000 dollar defficet

TJ >>