Results 1 to 4 of 4

Math Help - TI-89 Graphing Function - Dimension Error?

  1. #1
    Newbie
    Joined
    Sep 2008
    Posts
    2

    TI-89 Graphing Function - Dimension Error?

    Hello,

    I am trying to get the graphing function of the TI-89 Titanium working, but am having trouble.

    I have the following settings just to try and get the graphing function to work.

    Y1=5

    Xmin= -10
    Xmax= 10
    Xscl = 1
    Ymin = -10
    Ymax = 10
    Yscl = 1

    When I go to graph, I get an ERROR: Dimension message and the only option is ESC-Cancel.

    Can anybody please help me?
    Follow Math Help Forum on Facebook and Google+

  2. #2
    Rhymes with Orange Chris L T521's Avatar
    Joined
    May 2008
    From
    Santa Cruz, CA
    Posts
    2,844
    Thanks
    3
    Quote Originally Posted by albinoblackshep View Post
    Hello,

    I am trying to get the graphing function of the TI-89 Titanium working, but am having trouble.

    I have the following settings just to try and get the graphing function to work.

    Y1=5

    Xmin= -10
    Xmax= 10
    Xscl = 1
    Ymin = -10
    Ymax = 10
    Yscl = 1

    When I go to graph, I get an ERROR: Dimension message and the only option is ESC-Cancel.

    Can anybody please help me?
    I graphed it using the given viewing window and function, and it generated the graph for me.

    Just double check that one of your dimension values aren't negative.

    Otherwise, I'm not sure what else to say. If you can put up a screen capture of what you have inputted, it would be great. Maybe then we can spot the tiny mistake.

    --Chris
    Follow Math Help Forum on Facebook and Google+

  3. #3
    Newbie
    Joined
    Sep 2008
    Posts
    9
    It worked for me. It's a straight line, y = 5. Check that plot 1, Plot 2, and plot 3 are turned off and also go to STAT, ClrList and clear L1, L2, L3 etc, if there is any information. You should also possibly clear all drawings you had before hand
    Follow Math Help Forum on Facebook and Google+

  4. #4
    Newbie
    Joined
    Sep 2008
    Posts
    2
    That seems to have fixed it - I cleared the lists in the statistics part of it, and I also selected PlotsOff from the stat menu - it appears that I left it on from a previous class and that was throwing everything off.

    Thanks.
    Follow Math Help Forum on Facebook and Google+

Similar Math Help Forum Discussions

  1. Replies: 2
    Last Post: April 17th 2012, 10:50 AM
  2. [SOLVED] The error function and incomplete gamma function
    Posted in the Advanced Applied Math Forum
    Replies: 0
    Last Post: January 31st 2010, 03:24 PM
  3. Error function
    Posted in the Calculus Forum
    Replies: 4
    Last Post: March 18th 2009, 07:06 PM
  4. error function
    Posted in the Calculus Forum
    Replies: 1
    Last Post: April 27th 2008, 04:12 PM
  5. TI-84 Plus: Graphing 3-Dimension Equations
    Posted in the Calculators Forum
    Replies: 0
    Last Post: March 3rd 2008, 07:52 AM

Search Tags


/mathhelpforum @mathhelpforum