# Thread: Greg need help with assignment

1. ## Greg need help with assignment

Hi! My name is Greg and I really need some help on this assignment
1.
Determine the extension amount of the following order:
Product X: 10 units @ $2.35 each Product Y: 12 boxes @$6.15 per box
Product Z: 3 dozen @ $12.20 per dozen here is my answer: Product X=$23.50
Product Y= $73.80 Product Z=$36.60

2. A trader buys 3 dozen units of product X for a total of $158.40. What is the unit cost? Unit cost= 3 x 12= 36$158.40/36= $4.40 3. A trader can purchase a good at$7.20 per unit, or they can buy 5 for $33.00. What is the total amount saved by buying in bulk? I don't understand this question 4. A merchant pays$4,320 for a shipment of goods after receiving a 10% trade discount. What is the list price for the shipment?
trade discount amt = $4,320/.10=$43,200

5. A wholesaler lists a refrigerator model at a price of $850 and offers a chain discount of 20% and 10%. What is the net price? Net Price 100%-(20 +10)=100-30=70 850 x .70=$595

2. Originally Posted by Kenny7
Hi! My name is Greg and I really need some help on this assignment
1.
Determine the extension amount of the following order:
Product X: 10 units @ $2.35 each Product Y: 12 boxes @$6.15 per box
Product Z: 3 dozen @ $12.20 per dozen here is my answer: Product X=$23.50
Product Y= $73.80 Product Z=$36.60

2. A trader buys 3 dozen units of product X for a total of $158.40. What is the unit cost? Unit cost= 3 x 12= 36$158.40/36= $4.40 3. A trader can purchase a good at$7.20 per unit, or they can buy 5 for $33.00. What is the total amount saved by buying in bulk? I don't understand this question 4. A merchant pays$4,320 for a shipment of goods after receiving a 10% trade discount. What is the list price for the shipment?
trade discount amt = $4,320/.10=$43,200

5. A wholesaler lists a refrigerator model at a price of $850 and offers a chain discount of 20% and 10%. What is the net price? Net Price 100%-(20 +10)=100-30=70 850 x .70=$595

#3: It is asking you the difference in the price if you buy 5 with the bulk option or if you bought 5 individually. So option 1: if you buy 5 in-bulk, you need to pay $33.00. Option 2: if you buy 5 individually at$7.20, then you pay 5 x $7.20. Find the difference between option 1 & 2. #4: If the original price was$\displaystyle x$and a 10% discount on$\displaystyle x$gives you$4,320, then your equation is $\displaystyle 0.9x=4320$. Solve for $\displaystyle x$ by dividing both sides by 0.9.

#5: If you are are offered a chain discount on $850, then you multiply that amount by 0.8 (20% discount) and 0.9 (10% discount) consecutively:$\displaystyle 850(0.8)(0.9)\$