1. ## sale by percent

Heather saw a sign for a dress on sale
All item 10% to 50% off. she has been saving money to buy a dress that regurlarly cost $80.00. heather friend told her she needs to have between$40.00 to 60.00 to buy the dress at the sale price. Is her friend correct

2. Originally Posted by stephlova59
Heather saw a sign for a dress on sale
All item 10% to 50% off. she has been saving money to buy a dress that regurlarly cost $80.00. heather friend told her she needs to have between$40.00 to 60.00 to buy the dress at the sale price. Is her friend correct
Hello,

100% ---> $80.00 10% ---->$8.00
50% ----> $40.00 The reduced price at 10% off is now$72.00 and the reduced price at 50% off is $40.00. The statement of Heather's friend is therefore partly wrong. EB 3. Originally Posted by stephlova59 Heather saw a sign for a dress on sale All item 10% to 50% off. she has been saving money to buy a dress that regurlarly cost$80.00. heather friend told her she needs to have between $40.00 to 60.00 to buy the dress at the sale price. Is her friend correct yah, may be she can get it. Heather friend is appoximately correct because the percentage is 10%to 50% cost price =$80
Percentage for 10%=$80*10/100=$8,that means $80-$8=$72 Percentage for 20%=$80*20/100=$16,that means$80-$16=$64
Percentage for 30%=$80*30/100=$24,that means $80-$24=$54 Percentage for 40%=$80*40/100=$32,that means$80-$32=$48
Percentage for 50%=$80*50/100=$40,that means $80-$40=$40 Now u may understood the percentage 4. Originally Posted by stephlova59 Heather saw a sign for a dress on sale All item 10% to 50% off. she has been saving money to buy a dress that regurlarly cost$80.00. heather friend told her she needs to have between $40.00 to 60.00 to buy the dress at the sale price. Is her friend correct yah, may be she can get it if it is in the following . Heather friend is appoximately correct because the percentage is 10%to 50% cost price =$80
Percentage for 10%=$80*10/100=$8,that means $80-$8=$72 Percentage for 20%=$80*20/100=$16,that means$80-$16=$64
Percentage for 30%=$80*30/100=$24,that means $80-$24=$54 Percentage for 40%=$80*40/100=$32,that means$80-$32=$48
Percentage for 50%=$80*50/100=$40,that means $80-$40=\$40
Now u may understood the percentage