Results 1 to 2 of 2

Math Help - urgent

  1. #1
    Newbie
    Joined
    Jul 2005
    Posts
    10

    urgent

    Robert bought a used automobile for $1,500.00. If the sales tax is 5%, what will be the total that Robert had to pay for the automobile?
    Follow Math Help Forum on Facebook and Google+

  2. #2
    Newbie
    Joined
    Jul 2005
    Posts
    8

    Sales Tax

    First, 5% sales tax is 5/100 or 0.05.

    So you say 5% of $1500.00. "Of" always means multiply so:
    0.05 x $1500.00 = $75.00

    Then, the total cost is the $1500.00 + the sales tax:
    1500 + 75 = $1575.00

    An easy way to do this in your head is to use 10%:
    10% of $1500 is 0.1 x 1500 = $150.00
    5% is half of 10%, so half of $150 is $75. So the 5% sales tax adds $75 to the price (1500+75=$1575).
    Last edited by djwls; July 26th 2005 at 10:05 AM.
    Follow Math Help Forum on Facebook and Google+

Similar Math Help Forum Discussions

  1. Urgent!!!help with attempted questions - urgent
    Posted in the Statistics Forum
    Replies: 2
    Last Post: February 28th 2010, 12:29 AM
  2. I need urgent urgent hel with this parabola question
    Posted in the Pre-Calculus Forum
    Replies: 1
    Last Post: December 14th 2008, 04:48 PM
  3. Very urgent!
    Posted in the Algebra Forum
    Replies: 2
    Last Post: September 30th 2008, 01:01 PM
  4. Urgent HW help
    Posted in the Discrete Math Forum
    Replies: 2
    Last Post: March 14th 2008, 05:52 AM
  5. urgent HELP
    Posted in the Statistics Forum
    Replies: 1
    Last Post: July 12th 2007, 04:34 AM

Search Tags


/mathhelpforum @mathhelpforum