Results 1 to 3 of 3
Like Tree1Thanks
  • 1 Post By ChessTal

Math Help - boxes of candy bars

  1. #1
    Newbie
    Joined
    Apr 2013
    From
    America
    Posts
    20

    boxes of candy bars

    A club is buying boxes of candy bars to sell for a fundraiser. If each box contains c candy bars, and each member sells x bars a day, how many boxes are needed to supply enough candy bars for 3c members to sell for 5 days?

    A) 15c(^2) x
    B) x/15
    C) (3x)/5
    D) (15c2)/x
    E) 15x

    I have no concept how to do this. I tried to plug in, by assuming c=200, and x=2. So 200 bars were sold in 100 days by one member. And now i'm at a loss with what to do....Answer is 15x (E)
    Follow Math Help Forum on Facebook and Google+

  2. #2
    Junior Member
    Joined
    Jan 2010
    Posts
    52
    Thanks
    17

    Re: boxes of candy bars

    Quote Originally Posted by usre123 View Post
    A club is buying boxes of candy bars to sell for a fundraiser. If each box contains c candy bars, and each member sells x bars a day, how many boxes are needed to supply enough candy bars for 3c members to sell for 5 days?

    A) 15c(^2) x
    B) x/15
    C) (3x)/5
    D) (15c2)/x
    E) 15x

    I have no concept how to do this. I tried to plug in, by assuming c=200, and x=2. So 200 bars were sold in 100 days by one member. And now i'm at a loss with what to do....Answer is 15x (E)
    Well:
    1 member sells x bars in 1 day, so
    3c members will sell y bars in 5 days

    You can find y with that.
    And y is the number of bars needed to supply the 3c members for the 5 days.
    After you find the number(y) of bars needed, you can find how many boxes you will need to supply them, since you know that 1 box contains c bars.
    Thanks from usre123
    Follow Math Help Forum on Facebook and Google+

  3. #3
    Newbie
    Joined
    Apr 2013
    From
    America
    Posts
    20

    Re: boxes of candy bars

    Thank you. I got the answer
    1 member sells x candy bars n a day. so I say x=2. And c=200.
    3*200= 600. How many boxes needed for 600 members for 5 days. Each member sells 2 a day.So each member will sell 10 in 5 days.
    600*10= 6000. Thats 6000 candy bars I need.
    Each box contains 200 bars. For 6000 bars I need 6000/200 boxes, which is 30.
    Since E is 15x, thats 15 *2 =30.
    Follow Math Help Forum on Facebook and Google+

Similar Math Help Forum Discussions

  1. How many ways can candy be distributed?
    Posted in the Discrete Math Forum
    Replies: 3
    Last Post: September 25th 2011, 04:47 PM
  2. Replies: 3
    Last Post: October 23rd 2009, 02:57 AM
  3. candy, weights, distributions, yum
    Posted in the Advanced Statistics Forum
    Replies: 1
    Last Post: May 15th 2008, 08:48 PM
  4. Boxes of Candy
    Posted in the Math Topics Forum
    Replies: 4
    Last Post: January 14th 2007, 06:30 AM

Search Tags


/mathhelpforum @mathhelpforum