# Percentages

• Jul 3rd 2012, 12:39 PM
lm320
Percentages
Hello all

I have just come across a percentage question that looks easy but when I tried to do it I found it difficult and therefore I was wondering if their is an easier way of doing it.

The question is: How many more claims were made in 1997 than in 1992?

A) 821
B) 135
C) 124
D) 174

The information is displayed in the table.

Attachment 24217
Could anyone explain to me how you would go about doing this?

Cheers
• Jul 3rd 2012, 12:44 PM
SamanthaJane
Re: Percentages
Well I added the numbers for 1993, (720+246 = 966) to get the total number of claims for that year.

It is a 15% increase on the previous year (1992) - so 966/115 (which is 115%) = 8.4 (which is 1% of 1992) then multiply that by 100 to get the number of claims made in 1992. (840)

Then simply add the two figures for 1997 (428 + 547 = 975) to get the total for 1997 them just minus 1992 from that.

975 - 840 = 135
• Jul 3rd 2012, 12:47 PM
skeeter
Re: Percentages
let x = number of claims in 1992

claims in 1993 were 15% greater than in 1992 ...

1.15x = 966

x = 840

total number of claims in 1997 was 975 ...

can you finish?
• Jul 3rd 2012, 01:00 PM
irvinxlsx190
Re: Percentages
Excellent information...