figure this problem out for me, it's driving me mental.
A house cost 5646 for a week to rent. 10 guys are coming for 7 days, 10 guys are coming for 4 days. How much does each person have to pay??
Cheers.
If you let X = a week
Then the guys coming for 4 days are coming for 4/7X weeks
Then Total days the guys spend is
10X + 10(4/7)X = 5646
Solving for X we get X=359.3 which is cost per guy who is staying a week
The guys who are staying for 4 days stay for 4/7X which is 4/7(359.29)= 205.3
Checking answer.
10 guys at 359.3 = 3593
10 guys at 205.3 = 2053
Add these together and you get the total cost to be 5646 as we had in the question.
the guys staying for 7 days together spend a total ot 70 days
the guys staying for 4 days together spend a total of 40 days
Total days spent in house is 110
Cost per day spent in house is 5646/110 = 51.33
So guys who stay for 7 days costs 51.33 * 7 = 359.3
and the guys who stay for 4 days 51.33*4 = 205.3
As Above